0 (850) 808 20 20

    Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. “Seyahat Kuralları” aşağıda açıkça belirtilmiş olup, İdaremizce verilen toplu ulaşım hizmetini kullanmak isteyen tüm yolcularımız; söz konusu kurallara uymayı kabul etmiş sayılır.
     
    1) Duraklarda otobüslerin ceplere yanaşmasını engelleyecek şekilde durulmaz.

    2) Otobüs aktarma alanları, kapalı veya açık duraklarda, herhangi bir toplantı, gösteri vb. aktiviteler ile otobüs içerisinde reklam, tanıtım ve propaganda yapılamaz.

    3) Otobüslerimize, durak haricinde yolcu indirilmez ve bindirilmez. Ancak; otobüslerimizde seyahat eden kadın yolcularımız, saat 21.00 ile 01.00 saatleri arasında, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde güzergah üzerinde diledikleri noktalarda inebilirler.

    4) Otobüs kalkış noktalarında, şoför aracı hazırlayıp yolcu almaya başlamadan otobüse binilmez.

    5) Otobüslerimize binerken ön kapı, inerken orta ve arka kapılar kullanılır. Ancak tekerlekli sandalye ve bebek arabası ile yolculuk yapmak isteyen yolcularımız otobüslerin engelli rampası bulunan kapılarından biniş ve iniş; yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu yolcular da şoföre durumu bildirerek kendilerine en yakın kapıdan iniş yapabilirler.

    6) Elektronik ücret ödeme kartları ve diğer toplu ulaşım kartları otobüse binmeden önce hazırlanır.

    7) 0-6 yaş arası çocuklar yanlarında ebeveynleri bulunmak şartı ile ücretsiz binişten faydalanabilir, ancak ayrı bir koltuk kullanamazlar. İlköğretimden itibaren her öğrenci idaremizce verilecek resimli öğrenci kartı ile indirimli biniş yapabilir.

    8) İndirimli ve ücretsiz toplu ulaşım kartlarının fotoğraflı yüzü, otobüse biniş esnasında, aracı kullanan şoför personele gösterilir. (Cüzdan içerisinde kart okutulması yasaktır.)

    9) Kişiselleştirilmiş toplu ulaşım kartlarının maliki dışındakilerce kullanımı, sahte olması ya da süresinin dolması durumunda yolcunun binişine izin verilmez. Kart maliki dışındaki kişilerce kullanılan kartlar ile sahte veya geçersiz kartlara el konularak işlem tesis edilir.

    10) Otobüslerin ön tarafında şoförün görüşünü kısıtlayacak ya da engelleyecek şekilde durulmaz, arka tarafa doğru ilerlenir ve diğer duraklardan binecek yolculara yer açılır.

    11) Otobüslerin oturma alanlarında bir yolcu için ayrılan yerden fazlası kullanılamaz, diğer yolcuların koltukları kullanmasını engelleyecek şekilde davranılmaz.

    12) Otobüslerimize binince, diğer yolcularımıza engel teşkil edeceğinden sırt çantaları sırtta taşınmaz ve yolcu beraberindeki eşyalar araç koridorunda tutulmaz.

    13) Ön koltuklarımız öncelikli olarak yaşlı, hamile, çocuklu ve gazilerin kullanımı için ayrılmıştır. İhtiyaç halinde; bu koltuklar, kullanan yolcular tarafından, hak sahiplerinin kullanımına bırakılır.

    14) Otobüslerimize, yolculara zarar verebilecek delici, kesici aletler ve patlayıcı maddeler ile binilmez.

    15) Otobüslere tekerlekli sandalye, bebek arabası ve katlanabilir bisiklet haricinde, otobüs içerisindeki yolcuların güvenliğini tehlikeye düşürebilecek büyüklükte tekerlekli araçlarla binilmez. 

    16) Bebek arabasıyla otobüse binen yolcuların bebekleri, emniyet kemeri takılı olarak bebek arabasında; bebek arabaları ebeveyn eşliğinde ve tekerlekleri kilitli olarak orta kapı sahanlığında bulundurulur. Orta sahanlık uygun değilse, bebek arabası katlanıp sahanlığa konur, bebek ebeveyn kucağında, oturarak seyahat edilir.

    17) Otobüslerimize diğer yolcuları rahatsız edebilecek şekilde kirli ve kötü kokulu eşyalarla; yolcu yoğunluğu fazla olan otobüslerimize, kirli ve kötü kokulu eşyaların yanında, diğer yolcuların konfor ve güvenliğini azaltacak derece büyük hacimde yer kaplayan eşyalar ile de binilmez. Otobüste taşınabilecek büyüklükteki eşyalar ve valizler orta sahanlıkta bulundurulur.

    18) Otobüslerimizde, 50 x 33 x 33 cm boyutlarını aşmayan, keskin kenarı olmayan, temiz ve kokusuz kafes içinde koruma altına alınmış halde seyahat etmek serbest olup kafes içinde olmayan ve serbest şekilde hareket edebilen hayvanlar ile seyahat edilemez. Görme engellilere refakat eden kılavuz köpekler hariç.

    19) Otobüslerimizde ve kapalı duraklar içerisinde sigara, puro, pipo ve benzeri tütün ürünleri tüketilmez.

    20) Otobüslerimizde hiçbir yiyecek ve içecek maddesi satılamaz ve su hariç tüketilmez.

    21) Otobüslerimizde seyahat ederken trafik akışı içerisinde zorunlu olarak gerçekleşecek ani durma ve hızlanmalar nedeniyle oluşabilecek araç içi kaza ihtimaline karşı güvenli bir şekilde tutunulur.

    22) Seyahat esnasında, cep telefonu ile diğer yolcuları ve şoförü rahatsız edici şekilde yüksek sesle konuşulmaz, kulaklık kullanmadan müzik dinlenmez, diğer yolcularla gürültülü bir şekilde sohbet edilmez ve şoförü meşgul edip dikkatini dağıtılmaz.

    23) Otobüslerimiz içerisinde asılı olan afiş ve tanıtımlar sökülemez, değiştirilemez, izinsiz afiş ve ilan asılamaz.
     
    24) Açılış ve kapanışlarında tehlike arz edeceğinden, otobüs kapılarının önünde durulmaz.

    25) Otobüslerimizin dur butonuna basılmayan kapıları açılmamaktadır. Dur butonuna inilecek durağa gelmeden önce basılır ve araç durak ceplerine girmeden kapılara doğru ilerlenir.

    26) Yolculuk esnasında şoför ile tartışılarak yolculuk güvenliği tehlikeye atılamaz. Olumsuz bir durum ile karşılaşılması halinde, şikâyet, talep ve öneri Denizli Büyükşehir Belediyesi (Alo 153) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. (0 850 808 20 20) Destek Hattında görevlendirilen birimlere yapılır.

    27) Benzin vb yakıt ile çalışan engelli araçları da otobüslere alınmaz.

    28) Araçlarımızda kayıp eşya bulan vatandaşlarımız görevli şoföre buldukları eşyayı teslim etmelidirler.

    29)  Bir yolcunun A noktasından B noktasına giderken bu iki nokta arasında doğrudan erişim olmaması durumunda, gideceği son noktaya ulaşmak için bir otobüs hattından - başka bir otobüs hattı arasında yaptığı her bir geçişe aktarma denir. Denizli Kartta ilk biniş sonrası 60 dk içinde farklı bir hatta biniş ücretsiz aktarmaya imkân tanımaktadır. Bir kart ile sadece bir yolcu aktarma yapabilir. Ücretsiz aktarmadan tam olarak yararlanabilmek için her yolcumuz kendine ait bir temassız kart kullanmalıdır.

    30) Otobüste cihaza okutulan Denizli kart otobüs dışına çıkartılamaz.

    31) Kullanıma Kapatma-Kart Kapattırma: Vatandaşların kişisel ‘Denizli Kart’ larını kaybetmeleri durumunda, başkalarının kullanmasını engellemek için ve ‘Denizli Kart’ın içindeki bakiyeyi korumak için 0 850 808 20 20 ’ü arayarak kartı kullanıma kapattırmasıdır.

     
    Denizli Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım araçlarını kullanan şoförler ise seyahat kurallarının otobüslerde uygulanmasında yetkili ve sorumludur. Ayrıca, eylemleri ile otobüs içerisinde huzur ve güvenliği bozan, otobüslerin araç ve gereçlerine ile oturma ve ayakta durma alanlarına zarar veren veya kirleten kişiler şoför tarafından uyarılır, uyarıları dikkate almayan kişilerin yolculuğu şoför tarafından sonlandırılabilir. Şoförün uyarı ve talimatlarına uymayan kişiler ile eylemleri yasalara göre suç teşkil eden kişiler kolluk kuvvetlerine bildirilir. Otobüs söz konusu kişiler kolluk kuvvetlerince araçtan alınıncaya kadar bekletilir.
     
    ''Güler Yüzlü Ulaşım'' Ulaşım A.Ş.



Ulaşım Bilgi Sistemine Gitmek İçin Tıklayınız iOS Uygulaması İçin Tıklayınız. Android Uygulaması İçin Tıklayınız.